Marsman

Marsman vertelt het verhaal van Nico Marsman, die na de dood van zijn moeder de zorg voor zijn autistische broer overneemt. Wanneer hij daarenboven zijn job verliest en zijn vrouw een pauze in hun huwelijk wil inlassen, komt hij er min of meer alleen voor te staan. Nico wil zijn leven weer op de sporen krijgen, maar hoe begin je daaraan?

Gelukkig zijn er nog zekerheden in het leven. Zoals zijn jongvolwassen dochter en de boezemvrienden waarmee Nico het muziekgroepje De Mannen van Mars vormt. Beetje bij beetje probeert hij zijn nieuwe parcours uit te stippelen en een oplossing voor zijn broer te vinden.

Marsman is een tragikomisch verhaal over keuzes en relaties, over trouw en vriendschap, over onvoorwaardelijkheid en twijfels. Jurgen Delnaet vertolkt de rol van het hoofdpersonage en David Cantens geeft gestalte aan zijn autistische broer. Robby Cleiren, Mathias Sercu en Tom Audenaert spelen de vrienden met wie Nico al jaren een muziekgroepje vormt.

Maaike Cafmeyer tekent voor de rol van Nico’s echtgenote en Lynn Van Royen voor die van zijn dochter. Haar vriendin wordt gespeeld door Laurence Roothooft. Machteld Ramoudt is te zien als de overleden moeder van Nico en Rudy.

  • EEN
  • 2014