De Neus van Pinokkio

deneus

Het publiek en twee bekende spelers proberen te achterhalen wat waar is en wat niet.

Beroemde wandelstokken, pastoors met vreemde hobby’s en medische wonderen; vreemde figuren uit die oude doos die de programmamakers in het archief vonden; en de meest bizarre uitvindingen die Vlaanderen ooit kende. Ze worden allen vakkundig aan het oordeel van de spelers en het publiek gepresenteerd.

Adriaan van den Hoof en Tine Embrechts zijn de wijsmakers die moeilijk te geloven verhalen vertellen over de Vlaamse showbizz en wereldschokkende onthullingen doen met Belgen in de hoofdrol. De neus van Pinokkio diept ook weer enkele waanzinnige tv-programma’s op uit de wijde wereld. Niet te geloven; ze bestaan écht! Of niet.

In de Hit van de week komen Vlaamse metalgroepen, gedragsgoeroes en stewardessen langs. En kunnen de spelers en het publiek in plaats van naar de valse bedrieger uit het trio ook eens op zoek naar de échte vrouw.

De speler uit het publiek die het snelst alle antwoorden juist kon inschatten, vormt in de finale een team met de beste bekende speler. In die finale proberen ze samen de pot van Pinokkio te lichten. Lukt dat, dan gaat de onbekende speler met de centen naar huis.

  • EEN
  • 2013